Inkomna Tips

Nyköpings Hästsportklubb

Att jobba för ett Ridcenter och ridskola i Nyköping där alla kan ha en gemensam träffpunkt.

Barn, ungdomar, tävlingsintresserade och vuxna från alla olika hästsportgrenar.

Här kommer de tips och idéer som kommer in från medlemar och andra intresserade

 

Vill du själv tipsa om idéer som klicka här

 

Namn

Idér och tips

 

Ha stora insamlingar på FB (rädda ridskolan).

 

 

 

Aktiviteter för att hjälpa nyanlända med integration och språk är både bra och ger eventuellt bra möjligheter för både statligt och kommunalt bidrag. Att försöka skapa en friluftsanläggning med närhet till Sörmlandsleden och Söra kan vara en ide.

 

 

 

Bättre, eller snarare tajtare samarbete mellan ponnyskola och stor-hästridskola. Provapå-ridning för ponnybarnens föräldrar.

Mamma/barn ridläger, weekends.

Fritidsverksamhet med läxläsning och mellis för självkostnad.

Gör om "Klubbis" till logement för lägerverksamhet, typ mamma/barn ridläger.

 

 

Maria

Clinics inom akademisk ridkonst, hoppning, dressyr och körning/tömkörning; tävlingar we, hopp, dressyr, distans; kurser/faktakvällar om foder, tillpassning av sadel o träns med/utan bett och bom, lagstiftning runt häst; frågesport/tipspromenad; märkestagningar; om tillgång till ridhus, bjud in hundföreningar och andra att hyra detta på timmar, gemensam upprustning av anläggning/arbetsdagar; om tillgång på hästar, ponnyridning, ev. voltigeträning, gymkhana mm.

 

 

 

Fokus på få igång verksamheten samt anordna en "fixardag" för att snygga till området.

 

 

Lisa

Sök bidrag jordbruksverket till förening

Föreningar kan söka bidrag från Jordbruksverket för att investera i idrotts- eller fritidssysselsättning. Bidraget skall sökas för att investera i olika typer av lokaler för aktiviteter. Syftet med stödet är att anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter på landsbygden skall leva kvar.

Bidrag Jordbruksverket

 

Det man kan söka medel för är köp av nytt material och ny eller begagnad fast inredning. Vidare kan man söka bidrag för större om-, ny- eller tillbyggnad samt större reparationer. Du kan även söka medel för att köpa tjänster av konsulter för att planera och genomföra själva investeringen samt för köp eller utveckling av programvara.

 

Tänk på att det finns vissa krav när du söker och får bidrag. Bland annat måste du kunna intyga att det du köper inte köpts för bidrag, att priset inte är högre än nypriset och att utrustningen är av den typ och kvalitet som behövs i projektet. Du kan inte söka medel för lönekostnader eller sådant som ligger under kommunalt eller statligt ansvar.

 

Tänk på att du inte kan söka medel för investeringar retroaktivt. Detta innebär att du först skall söka medel och få ett bidrag beviljat innan du påbörjar projektet.

 

Kontakta Svensk Bidragsförmedling för mer information om hur du går till väga för att söka bidrag från Jordbruksverket och vad som gäller i just ditt område och din förening. Använd formuläret här för att kontakta oss eller hitta våra kontaktuppgifter här. Läs även mer om Jordbruksverket här http://www.jordbruksverket.se

Prenumerera på SBF’s nyhetsbrev

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Information och intressesida för dig som vill stödja/arbeta för häst och ponny verksamhet i Nyköpings kommun