Intervju med ordförande

Nyköpings Hästsportklubb

Att jobba för ett Ridcenter och ridskola i Nyköping där alla kan ha en gemensam träffpunkt.

Barn, ungdomar, tävlingsintresserade och vuxna från alla olika hästsportgrenar.

Detta är klubbens bestämda ambition – Nyköping ska ha en kvalitetstämpad ridskola enligt ridsportförbundet kvalitetsmärkning där barn och vuxna välkomnas.

– Vi vill starta en verksamhet med Maria Jägerdéns ponnyskola som bas. Den håller hög kvalité, och det vill vi ha. På sikt kanske det också är möjligt att ordna tävlingar, säger Kjell Hamnevik.

Vad händer nu?

– Vi ska sätta fart med att hitta lösningar både på kort och lång sikt. Vi måste hitta en lättåtkomlig plats där vi kan ha en välfungerande ridskola. Vi ska inventera alla tänkbara alternativ, och har också fått några tips av kommunen hur vi kan gå vidare.

Känner ni att ni har kommunens stöd på vägen mot målet?

– Absolut. Kommunen har lagt ned mycket tid på att finna en lösning, även semestertid. Det finns en ärlig vilja att hjälpa till, och jag tror att det råder stor frustration inom kommunen för att det vi jobbat för inte gick i lås.

Nu återstår för klubben att formulera sina förslag och lämna in dem till kommunen.

– Vi tror att de kommer att lyssna, och stötta oss så långt det är möjligt inom de ramar som finns.

Information och intressesida för dig som vill stödja/arbeta för häst och ponny verksamhet i Nyköpings kommun